Ann Fernholmin kirja: Totuus hiilihydraateista - Mitä jokaisen karppaajan tulisi tietää 
Mielestäni parempi nimi kirjalle olisi Mitä jokaisen karppauksen vastustajan tulisi tietää. Sillä karppaajillehan nämä jutut ovat jo selviä. Ja kirjan alkuperäinen ruotsinkielinen nimi on tietysti jotain ihan muuta: Makeampi veri - sokerin terveysvaikutukset No jotain tuohon suuntaan.
Jälleen yksi kirja jonka jokaisen lihavan ja/tai sairaan pitäisi lukea. Mutta ihmisethän haluavat mieluummin jatkaa vanhaa tuttua turvallista sairastamista kuin kokeilla erilaista ruokavaliota pari viikkoa. 
Kirjassa kerrotaan sokerin roolista esimerkiksi näissä sairauksissa: dementia, harmaakaihi, reuma, fibromyalgia, melanooma, likinäköisyys. Lue ite kirjasta lissee jos muka kiinnostaa.
Luin kirjasta ensimmäisenä syöpää käsittelevän osion, olenhan syöpäfoobikko. Korkeampi verensokeri suurentaa syövän riskiä ja huonontaa syöpäpotilaan ennustetta. Syöpäkasvainhan käyttää energianaan sokeria. Tosin aika masentava oli se tieto että maksa tuottaa tarpeeksi sokeria syövän tarpeisiin.
Usein mielipiteemme on muodostettu ennalta emmekä jaksa nähdä 
vaivaa uuden omaksumiseksi. Ei tunnu hyvältä kuulla, että omat tietomme 
ovatkin vääriä.
Nelinkertainen yhtälö on sokeroinut meidät: enemmän sokereita, yhä 
nopeammin imeytyviä hiilihydraatteja, vähemmän rasvaa ja vähemmän 
liikuntaa.
Olemme sokeroimassa itsemme kuoliaiksi.
Tyydyttyneet
 rasvat ovat paljon terveellisempiä kuin nopeasti liukenevat 
hiilihydraatit kuten valkoiset jauhot, leivonnaiset ja karamellit. Voi 
patongin päällä on terveellisempää kuin itse leipä.
Vaihtaessaan
 5% energiansaannistaan tyydyttyneistä rasvoista nopeisiin 
hiilihydraatteihin ihminen lisää riskiään sairastua sydäninfarktiin 
33%:lla!
Insuliinin tuotanto lopettaa kehon rasvanpolton. Ei siis ihmekään että hiilihydraatteja syömällä on niin vaikeaa laihtua.
Veren sokeritasot liitoksissa dementiariskiin terveilläkin 


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti