26. maaliskuuta 2016

Nyt osui luonnehoroskooppi kohdalleen

Rapu 23.6.–23.7.
Huonotuuliset ja oikuttelevat ravut rakastavat valittamista ja kantavat mielellään kaunaa. Heidän on vaikea uskoa tulevaisuuteen ja he näkevät elämässä paljon toivottomuutta, mikä tekee heistä usein raskashenkisiä murehtijoita.

Horoskooppimerkkien pimeät puolet

VR kusee silmään

Miksei missään kerrottu mitä VR:n kovasti rummuttama lippujen hintojen alennus todellisuudessa merkitsi?

Ennen normaalilippuun kuului automaattisesti peruutus- ja muutosoikeus. Tarjouslippuihin päin en ikinä edes katsonutkaan, sillä niitä ei ollut mahdollista perua.

No. Nytpä ei olekaan tarjolla enää mitään muuta kuin ns. säästölippu, jota ei voi perua. Toki siihen voi ostaa peruutusturvan. Parempi nimi olisi siis kusetuslippu. Se normaalilippukin on vielä olemassa, mutta sen voi saada vasta kun kaikki säästöliput on myyty loppuun. Itse ei siis saa valita lipputyyppiään.

Onkohan hyväkin bisnes VR:lle että ihmiset eivät huomaa ettei lippua voi peruuttaa? Kun kerran menet maksamaan sen lipun, niin ne rahat on menetetty ikiajoiksi vaikka matka jäisi käyttämättä.

Ja tietysti olen ainut ihminen maailmassa jota tämä asia häiritsee, muut tuijottavat vain halpaa hintaa.

Elämä on opettanut että jokainen uudistus on aina huononnus.

No tätä se nykyaika kuulemma on. Kaikessa.


Ja menivät vielä poistamaan klo 17 junan Helsingistä Kuopioon. Sillä olisi kätevästi päässyt kotiin Tallinnan risteilyn jälkeen.

25. maaliskuuta 2016

Pääsiäinen pitäisi kieltää lailla

En voi käsittää miten vielä nykyaikana modernissa länsimaisessa valtiossa huuhaauskonto määrittää pyhien ja vapaapäivien ajankohdan. Pääsiäinen on täysin turha "juhla". Pääsiäisen viettämisen pitäisi olla sallittua vain sellaisille tosikristityille, joille se merkitsee vain ja ainoastaan Jeesuksen ristiinnaulitsemisen itkemistä.


Tässä taustalla on tietysti katkeruus siitä että joudun olemaan normaalisti töissä pyhinäkin, kuten tänään. Eikä osa-aikatyöläisellä ole koskaan lomaa. Mutta olenkin vapaalla silloin kun muut ovat töissä, haha.

Olen aina vihannut pääsiäistä, ja erityisesti pitkäperjantaita. Syykin sille paljastui viimein vuosi sitten, kun sydänoireeni alkoivat pitkäperjantaina. Muistan sen hetken ikuisesti kuolemaani asti. Ei siitä silti ihan vielä tasan vuotta ole, koska pääsiäisen sijainti kalenterissa tunnetusti vaihtelee järjettömästi viikkokausia.

Minähän "vietän" nyt pääsiäistä pelaamalla peliä Borderlands 2.

24. maaliskuuta 2016

Tahtoo Silja Europalle

Kun Silja Europa lähti Australiaan majoituslaivaksi luulin ettei se sieltä enää takaisin tulisi. Mutta sepä tulikin, ja aloitti vähän aikaa sitten liikennöinnin välillä Helsinki-Tallinna.

Harmi vaan että nyt näin normaalisti Europan aikataulut ei sovi ulkopaikkakuntalaiselle. Europa lähtee aamulla Helsingistä Tallinnaan ja palaa takaisin Helsinkiin saman päivän iltana. Jos haluaisi tuolle päiväristeilylle niin pitäisi olla yö Helsingissä ennen ja jälkeen risteilyn. Eli ei käy.

Mutta nyt ajalla 28.3.-22.4.2016 Europa korvaa telakalle menevän Baltic Queenin, ja noudattaa sen ajan Queenin normaalia aikataulua. Eli lähtö Helsingistä klo 18.30 ja paluu takaisin Helsinkiin seuraavana päivänä klo 16.

Eli siinä se mahis sitten olisi, jos Europalle enää koskaan haluaa.


Nykyäänhän voi lähteä vain yhden yön reissuille, koska kissoille ei ole hoitajaa. Tosin Kuopion satamaan avattiin joitakin kuukausia sitten eläinhoitola Symppis, joka olisi hyvä vaihtoehto sitten pidemmillä matkoilla. Tosin se edellyttäisi sitä että kissojen rokotukset/madotukset ovat kunnossa. Ja pitäisi hankkia kolmas kantokoppakin. Ja heillä olisi kuulemma sellainenkin palvelu että joku tulee kotiin hoitamaan lemmikit, sehän sopisi parhaiten parin yön reissulle. Jos uskaltaisi antaa kotiavaimensa tuntemattomalle.

Kissojen mielestä pahvista tehdyt raapimapeti ja -lauta ovat parasta ikinä.

23. maaliskuuta 2016

Heippa vaan, Walking Dead

Kamelin selkä katkesi.

Glennin "kuolema". Se mid season finalen cliffhanger joka oli siirretty seuraavaan jaksoon. Se naurettava neljännen kauden "cliffhanger": "They don't know they're screwing with the wrong people." So lame. So very lame.

Ja nyt sitten tämä suuri hahmokuolema kuudennen kauden tulevassa viimeisessä jaksossa. Jota on odotettu pitkään.

Noh aina luotettavat juonipaljastukset tietävät kertoa että Walking Dead tekee juuri niin kuin pelkäsinkin: Sitä kuka kuolee ei näytetä. Se selviää vasta seuraavalla kaudella, joskus lokakuussa 2016.

Otan tämän henkilökohtaisesti, koska sydänoireideni vuoksi en voi olettaa eläväni edes season finaleen asti, saati sitten seuraavan kauden premiereen.

Ja mistä vetoa että lopulta se joka kuolee on joku nevöhöörd Aaron, eikä kukaan tärkeä tai iso hahmo.

Että paljon melua tyhjästä. Taas.

That's it, I have had it. This time they've gone too far.

Aion siis vain lakata katsomasta ja välittämästä.


'The Walking Dead' Season 6 finale may make you extremely angry

19. maaliskuuta 2016

Sims-pelit eivät tiedä tasa-arvosta mitään

Urputi urputi.

Näin tasa-arvon päivän kunniaksi voisinkin urputtaa asiaan jotenkin liittyen.

Kun olen viime aikoina pelannut Playstationin Sims 3: Pets ja Sims 3-pelejä eräs asia on ärsyttänyt minua suunnattomasti.

Kun naispuolinen simini on mennyt naimisiin miessimin kanssa, niin simini sukunimi on automaattisesti vaihtunut miehen sukunimeksi.

Ei ole tullut mitään kyselyä että a) haluatko ylipäänsä vaihtaa perheelle saman sukunimen tai b) kummanko simin sukunimen haluat perheen yhteiseksi nimeksi.

Että haistakaa vaan paska, Sims.

On todella vituttanut menettää simini uniikki Karppinen-sukunimi, ja saada tilalle joku tylsä ja geneerinen englanninkielinen nimi. Petsissä olikin surkuhupaisaa se että ainut joka sai pitää vanhan Karppinen-nimensä oli perheen kissa.


Ps. Tiedän kyllä että näissä peleissä nimensä voi muuttaa kaupungintalolla.

Ja muistinkin sitten että Simsseissä sukunimi määräytyy sen simin perusteella joka avioliittoa ehdottaa. Ups. Eli ihan itse olen syyllinen tähänkin.

18. maaliskuuta 2016

Mitä Facebook-tykkäykseni kertovat minusta

Ainakin sen että olen 27-vuotias sinkkumies.

Testi löytyy täältä.



17. maaliskuuta 2016

Voihan jättipääni

Eipä ole koskaan aikaisemmin ollut tällaista ongelmaa minkään nettiostoksen tai muunkaan vaatteen kanssa.

Tilasin eBaysta ihanan vaaleanpunaisen mekon. Mekko saapui tänään, mutta kun yritin sovittaa sitä päälleni niin kohtasinkin siis astetta erikoisemman ongelman: Pääni ei mahdu mekon pääntiestä, ei sitten millään.


Niin, onhan tuo mekko merkiltään Asos Petite. Ehkäpä petite-naisilla on epätavallisen pienet päät. Olen aika petite itsekin, mutta jättipääni ilmeisesti ei ole.

Harmi. En edes kehtaisi yrittää myydä mekkoa eteenpäin. Mistä muka löytyisi tarpeeksi pienipäinen ihminen? Tuossa mekossa on pakko olla jokin valmistusvirhe.

Tulin sitten tietysti vainoharhaiseksi ja kuvittelen että pääni onkin yhtäkkiä suurentunut sairaalla tavalla. (not)

15. maaliskuuta 2016

Kuka kuolee Walking Deadissa?

Paljon on pohjustettu sitä että Walking Deadin kuudennen kauden viimeisessä jaksossa tapahtuu jotain karmeinta ikinä. Esimerkiksi päätähti Rickin esittäjä Andrew Lincoln menetti kuulemma ensimmäisen kerran yöunensa jakson käsikirjoituksen takia.


Veikkailut käyvät kuumina, kuka kuolee Neganin ja Lucillen uhrina? Sarjakuvissahan se joku on Glenn. Sarja ei halua seurata sarjiksia orjallisesti, joten siksi pitäisin todella epätodennäköisenä että Glenn kuolisi sarjassa.

Rick ja Carl ovat myös aina turvassa. Enkä usko että tekijöillä riittäisi ikinä rohkeutta tapattaa fanien suursuosikki Daryliä.

Itse veikkaan että kauden päätösjaksossa kuolee Maggie. Raskaana olevan naisen tappaminen voisi olla se ylimääräinen kauhistus-faktori josta näyttelijät ovat kertoneet. Enkä myöskään usko että sarjaan haluttaisiin toista lasta Judithin lisäksi.

Ehkäpä Glennistä voisi sitten tulla Hilltopin johtaja Maggien sijasta?

Eniten toivon ettei nykyistä suosikkihahmoani Carolia tapeta. Toisaalta saa nähdä mihin tämä uudelleenlöydetty omatunto vie Carolin.

14. maaliskuuta 2016

Villi bile-ilta

Käytiin lauantaina syömässä Bowl Dinerissa. Ruokalista oli vaihtunut, eikä enää ollut saatavilla flank steakia. Mutta onneksi cesarsalaatti jättikatkaravuilla oli tosi hyvää.

Joitakin kuukausia sitten Kuopioon avattiin uusi yökerho Club 007, ja tuli nyt viimein katsastettua sekin. Pääsymaksu on vain kolme euroa. Ihan kiva paikka ja tanssittava musiikki, ainoa huono puoli on vessojen vähäisyys.

Mitä enemmän join alkoholia sitä enemmän vatsaan koski. Mutta mitä enemmän join alkoholia sitä vähemmän siitä kivusta välitin. Kas kun viina on monesti se paras kipulääke. No en juonut kuin kolme drinkkiä, mikä tosin on eniten pitkään aikaan. Pidän kylläkin hiilihappoa todennäköisempänä syynä kivulle kuin alkoholia.


Minullahan tulee yleensä vähäisestäkin määrästä alkoholia sydämentykytystä, mutta nyt ei sellaista ollut. Johtuneeko sitten ottamastani orapihlaja-pilleristä, sillä kun on minulla lievä beetasalpaajamainen vaikutus.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä näin sitten unen jossa mäkihyppääjä menetti hypyn hallinnan ilmalennon aikana ja kuoli. En voinut edes katsoa tv-lähetystä vaan kuuntelin pelkkää selostusta. Oli selvää jo siinä vaiheessa kun hyppääjä pomppi alastulorinteessä että kuollut se on, niska katki. Jostain syystä tuo mäkihyppääjä oli Itävallan Martin Höllwarth. Oli niin hirveä uni että kun siitä heräsin niin oli vaikeaa nukahtaa uudelleen.

11. maaliskuuta 2016

Elinkautinen vankeus


Taidan olla nykyään sitä mieltä että on väärin pitää sisäkissoja.

Onhan se kivaa havahtua tähän todellisuuteen kun omistaa kolme kappaletta suhteellisen nuoria sisäkissoja.


Kissalta kun ei voi kysyä haluaako se mieluummin elää yhden asunnon vankina koko elämänsä vai eutanasian.


Törkeästi en edes syytä itseäni vaan niitä jotka kissoja tähän maailmaan tuottavat. Minähän olen vain "pelastanut" kotia tarvitsevia kissoja. Edelleen, kun niiltä ei voi kysyä valitsisivatko mieluummin kuoleman kuin sisäkissan elämän.

Varmaan joidenkin sisäkissojen elämä on ihan ok, jos niillä on aktiivinen omistaja. Mutta sellainenhan minä en ole.


Itsehän aina ajattelin että kyllä minulle kelpaisi sisäkissan laiska ja helppo elämä, mutta enpä tiedä enää.


Voi kisu-raukkani. Ei niistä varmaan olisi enää ulkokissoiksi maalle.

10. maaliskuuta 2016

Endometrioosin vähemmän tunnettuja oireita

Inspiraationa toimi Vähän muutakin kuin menkat. Endometrioosi on paljon muutakin kuin kuukautiskipuja. Ärsyttää erityisesti naiset, jotka vähättelevät tätä helvetillisen kivuliasta sairautta, jonka pahimpia kipuja on verrattu jopa synnytys- ja syöpäkipuihin.

Jokapäiväinen kipu
Endometrioosia sairastavan jokainen päivä voi olla kivun kanssa taistelemista. Siksi jotkut joutuvat jopa tappamaan itsensä.

Hengitysvaikeudet, ilmarinta, hartiapistos
Jos endometrioosi leviää palleaan/keuhkoihin.

Virtsatieoireet, veriulosteet/-virtsa, jopa tajuttoman (kirjaimellisesti) kivuliaat vessakäynnit, vatsan turvotus, pahoinvointi, suolitukokset
Diagnisoidun suolistosairauden syynä voikin olla suolistoendometrioosi.

Kipu/heikotus jaloissa
Endokipu voi säteillä jalkoihin. Endo myös rakastaa iskiashermoa.

Väsymys
Krooninen väsymysoireyhtymä ja endo ovat usein yhteydessä toisiinsa. Endo lisää riskiä myös esimerkiksi kilpirauhasen vajaatoimintaan ja joihinkin syöpiin.

Tärinäkipu & kipu nauressa, yskiessä ja aivastaessa
Naura kerran ja kärsi pitkään.

9. maaliskuuta 2016

Endometrioosi: Vähän muutakin kuin menkat

Astma ei ole yhtä yleinen kuin endometrioosi mutta se tunnetaan paremmin.

Kuvan saa klikkaamalla isommaksi.

7. maaliskuuta 2016

Harhaluulo marsuista

Tämä on marsu, ei hamsteri. Learn the difference.


5. maaliskuuta 2016

Harhaluuloja endometrioosista

Maaliskuu on endometrioosi-kuukausi, jonka aikana yritetään epätoivoisesti levittää tietoisuutta endosta. On järkyttävää miten huonosti tunnettu sairaus se edelleen on.

Endometrioosi ei ole harvinainen sairaus. On arvioitu että sitä sairastaa noin 10 prosenttia naisista. Sen kustannukset yhteiskunnalle ovat yhtä suuret kuin kakkostyypin diabeteksella, ja se on paljon se. Suuret kustannukset johtuvat siitä että endometrioosi iskee nimenomaan työikäisiin naisiin.


Endometrioosi on pahasti alidiagnisoitu sairaus. Jotkut saavat diagnoosin vasta vuosikymmenien oireilun jälkeen, jotkut eivät saa diagnoosia koskaan.

Endometrioosin olemassaolosta ei tiedä juuri kukaan, mutta pahinta on tietysti lääkäreiden tietämättömyys ja väärät tiedot.

Ainoa varma tapa diagnisoida endo on leikkaus. (tosin siinäkin jotkut sokeat puoskarit mokaavat) Endon mahdollisuutta ei voi poissulkea esimerkiksi ultraäänellä.

Kohdunpoisto EI paranna endometrioosia.

Raskaus EI paranna endometrioosia.

E-pillerit eivät paranna endometrioosia.

www.endometrioosi.fi


1. maaliskuuta 2016

Animail ei toimi?

Jokohan pitäisi luopua toivosta? On kulunut kaksi viikkoa siitä kun tein tilauksen nettikaupasta animail.fi. Tilasin jopa kotiinkuljetuksella niin että kuljetusfirman pitäisi soittaa minulle etukäteen toimituksesta sopiakseen, eikä mitään ole kuulunut. No eipä onneksi ole laskuakaan näkynyt vielä.

Tein tilauksen Animailista koska missään muualla ei enää tuntunut olevan valikoimissa tietynmallisia Karlien kissanruokakuppeja. Malli on allaoleva, mutta muitakin kuva-aiheita on (ollut). Tuli nimittäin muutama kuukausi sitten rikottua yksi ruokakuppi, eikä kaapissa ollutkaan enää samanlaista varakuppia.


Muut esimerkiksi Zooplussan valikoimassa tällä hetkellä olevat keraamiset kupit ovat liian korkealaitaisia, sama ongelma kuin aina.

Nyt kun etsin uudelleen niin monessa nettikaupassa näyttäisi olevan tuon mallista kuppia tylsemmällä Cat-kuvioinnilla. Pitää kai tilata jos Animailista ei vieläkään kuulu mitään.