30. maaliskuuta 2013

Pääsiäisruohoa kissoille







23. maaliskuuta 2013

Ihanaa Huuhkajat ihanaa

Espanja-Suomi 1-1. Miten voikin pelkkä tasapeli tuntua Suomen jalkapallohistorian suurimmalta voitolta? Tämän lähemmäksi arvokisoja tai niiden finaalia Suomi ei ikinä pääse? Kyllä oli ihanaa kun Suomi tasoitti. Taisin herättää koko talon. Miksei muualla huudettu? No eiköhän sitten syyskuussa oteta kunnolla turpiin kotiottelussa.

Kuvia kiitos
Lisää kuvia 
Fantastic Finland shock Spain


18. maaliskuuta 2013

Lauantain pyjamabileet

Asennettuani Sims 2-lisäosan Kaupunkikämppä peli ei enää toiminut. Kun poistin kaikki lataukset niin kyllä sitten toimi. Lauantaina tajusin että todennäköisin syyllinen pelin toimimattomuuteen on teiniraskaus-hackin väärä versio. Latasin hackista Kaupunkikämppä-version ja johan alkoi peli toimia normaalisti ihan kaikkien latauksien kanssakin.

Lauantaina pelasin myös Resident Evil 4:ää. Olisin halunnut aloittaa pelin alusta easyllä, jotta olisi edes jotain mahdollisuuksia päästä läpi kivenvyörytys-kohdista. Mutta eipä ollut tyhjää tilaa muistikorteilla. Jouduin tyytymään 2nd roundiin normalilla. Ja en päässyt läpi ensimmäistä kivenpyöritystä, joten se siitä pelistä. Seuraavaksi oli vuorossa True Crime. Ehdin kyllä tappaa ihan kiitettävästi ihmisiä ennen kuin peli tilttasi kokonaan..


Pakkasta oli luvattu yöksi jotain 20 astetta, siksipä en tajua miksi Intro oli aivan täpötäynnä ihmisiä. Kuulemma syömään olisi joutunut jonottamaan ainakin puolitoista tuntia. Kun oltiin jonotettu jonkin aikaa baaritiskille päätettiin lähteä Gloriaan, ajatuksella että jospa siellä ei olisi yhtä paha ryysis. No ei onneksi ollut. Ja en onneksi joutunut illan aikana kärsimään kylmästä, bussikin saapui pysäkille täydellisellä ajoituksella. Mutta Glorian Caipiroskissa oli jotain... outoa. Sain niistä oireita ja mun kroppa ei valehtele.


Viime viikolla ajattelin kokeilla ilmaisnäyte-tryptofaania, mutta muutin mieleni kun luin netistä ikäviä asioita. Miten välttämätön aminohappo voi olla ravintolisänä niin vaarallista? Melatoniini vaikuttaisi paljon turvallisemmalta, pitäisi kai joskus uskaltaa kokeilla. Orapihlajassahan on se huono puoli että se on hiilihydraattia ja aiheuttaa minulle oireita.

Tein iHerb-tilauksen kun tyrniöljykapselit olivat yhden päivän supertarjouksena. Ehdin tehdä tilauksen ennen kuin tajusin että iHerb-tiedoissani oleva maksukortti on vanhentunut. Eikä sivuilla ollut mahdollista muuttaa kortin tietoja muuten kuin tekemällä uuden tilauksen. Eli olin pakotettu perumaan tilauksen ja tekemään sen uudestaan. Oudointa on etten saanut tilausvahvistusta sähköpostiin kummastakaan tilauksesta, enkä jälkimmäisestä viestiä siitä että se on lähetetty. Toivottavasti maksu ei mene tililtä kahdesti.

Aika järkyttävää kyllä että täsmälleen sama raapimapuu maksaa Zooplussan suomi-puolella satasen ja comissa 54.90€. Melekein puoleen hintaan. Hintavertailu kannattaa aina. Että ihanko tosissani harkitsen uuden raapimapuun ostamista? En haluaisi siirtää olohuoneessa olevaa nyt parvekkeelle, vaan sinne 'tarvitsisi' ihan uuden.

15. maaliskuuta 2013

Yölento telkkarissa!

Maanantaina 18.3. klo 21 Subilla.


14. maaliskuuta 2013

Jotain uutta kauhukohtauksista

Opin taas uutta yöllisistä kauhukohtauksista. Niiden syynä voi olla alhainen verenpaine. JA matala verenpaine voi aiheuttaa kaikkea muutakin kivaa. JA alhainen verenpaine voi johtua kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Linkki (englanniksi) Löysin tuon kun etsin tietoa orapihlajan (hawthorn) avusta kauhukohtauksiin. Alhainen verenpaine voi aiheuttaa esimerkiksi näitä mun juttuja: kylmät jalat ja kädet, jalkojen ja käsien puutuminen, kipu/puristava tunne sydämen kohdalla. Viimeksi mainittua minulla on onneksi vain harvoin, pahimpien kohtausten yhteydessä.

Koskaan minulla ei ole ollut mitattaessa alhaista verenpainetta, päinvastoin. Olen niissä tilanteissa kaikkea muuta kuin rauhallinen. Siksi olisikin ihan mielenkiintoista tietää mikä se verenpaine olisi kotona oikeasti rentona. Ja varsinaisia matalan verenpaineen oireita minulla ei ole, eli esim. jotain pyörrytystä. Mitä nyt joskus huippasee kun nousee nopeasti ylös, mutta sehän on ihan normaalia.



Eilen jouduin shoppailemaan koska en saanut mennä kotiin. Totta kai rappukäytävän lattioiden tasoitus oli juuri siihen aikaan kun olisin halunnut kotiin tulla. Olin jo edellisellä viikolla katsellut missä kaupassa olisi halvin hiusväri. Garnierin hiusvärit ovat Sokoksella tarjouksessa 9,90€. Mutta tällä viikolla ne maksavat Carlsonilla 8€, kun on 5+1 tarjouspäivät. Joten sieltäpä ostin. Pitäisi käydä lähiaikoina kampaajalla, en ole käynyt todella pitkään aikaan. Sitten vaan olisi niin ärsyttävää kun ei saisi hiuksia enää kiinni.

Menin Sokokselle katsomaan Kunertin tarjous-sukkahousuja. Alelaarissa ei ollut oikeaa kokoa eikä väriä. Menin katsomaan varsinaisesta hyllystä niin kappas vaan, oli peräti yksi kappale oikeaa väriä ja kokoa. Ei voi sanoa että kovin halvat olisivat olleet, tarjouksessakin 11.95€. On todella vaikeaa löytää sukkahousuja joissa ei ole kärkivahvikkeita. Mutta sellaisia haluan käyttää kesällä. Ja niitä kuluu paljon kun hajoavat niin helposti.

Kirppariltakin löytyi käyttämätön paita 3€ ja Hyvä terveys-lehti 0.50€, jossa on aiheena Niska rennoksi joten pitihän se ostaa. Pitäisiköhän tilata tuo lehti kun nyt saisi kaupan päälle verenpainemittarin... hih. Sitähän mä tarviin... tai sitten en. Harmi kun noista tarjouksista ei useinkaan tiedä miten kauan ne ovat voimassa..

Käyn nykyään hyvin harvoin kirpparilla, ennen kävin lähes joka viikko. On vaan niin paljon helpompaa shoppailla eBayssa. Ei tarvitse poistua koneen ääreltä tai kotoa mihinkään. Ja tietysti eBayn valikoima on ylivertainen.

Ennen Puijon maailmancup-kisa saattoi olla vuoteni kohokohta, nykyään ei voisi vähempää kiinnostaa. Eikä nyt syynä ole edes se etteivät suomalaiset mäkihyppääjät ole menestyneet tällä kaudella. Montakohan vuotta siitä oikeasti on kun olen viimeksi ollut katsomassa kisaa paikan päällä? Ja mitenhän käy ensi vuonna jos Ahonen on mukana kisassa? En varmaan uskaltaisi silti lähteä sillä paleltuisin. Jo nuorenakin kerran yksi varvas oli tunnoton monta viikkoa. Paitsi että todennäköisesti Kuopiossa ei kilpailla taas ensi vuonna.

12. maaliskuuta 2013

Zooplus-tilaus perillä

3 Zooplus-pakettia saapui ihan aikataulun mukaisesti perjantaina. En oikein saanut nukuttua kun vaan odotin paketteja. Ja sittenhän tulon tiesi jo siitä kun auto peruutti pihassa piipaten. Paketeista varsinkin yksi oli heikossa hapessa ja postipoika kysyi haluanko tehdä vahinkoilmoituksen. No en halunnut, ja kyllä kaikki kamat olivat pysyneet kyydissä mukana. 60 kiloa kissanhiekkaa ja 24 kiloa kissanruokaa.



Maanantaina heräsin ihan omia aikojani yhdeksältä. Yö oli ollut hirveä ja yhdessä vaiheessa nousin ottamaan orapihjala-pillerin. Kumma kyllä porraskäytävä-remontin melu alkoi vasta heräämiseni jälkeen. Kissat eivät tykkää. Olle meni eilen välillä jopa makkariin sängyn alle piiloon kun pelotti niin. Enkä tykännyt minäkään kun en meinannut kuulla Walking Deadin dialogista mitään.

Tänään melu alkoi jo ennen puolta yhdeksää... Ehdinpä sitten jo katsoa elokuvan The Edge of Love. Ihan turha tekele tuokin. Mitähän katsoisi seuraavaksi?

Tilasin Kauneus & terveys-lehden kun oli niin ylihyvä diili... hih. Aiemmin tilasin Miss Mixinkin samasta syystä.

11. maaliskuuta 2013

Katsottuja elokuvia

Viime aikoina olen katsonut Uinu uinu lemmikkini lisäksi muitakin elokuvia.

Ekana kattelin In time, pääosissa Justin Timberlake ja Cillian Murphy. Tulevaisuudessa ainoa valuutta on aika. Jokainen lakkaa vanhenemasta 25-vuotiaana, mutta sen jälkeen elää vain vuoden ellei hanki lisää aikaa. Kuulosti mielenkiintoiselta idealta mutta en voi väittää tykänneeni tästä leffasta. Plääh.

Psykoa en ollut nähnyt pitkään aikaan. Tammikuussa käytiin risteilyn jälkeisenä iltana Musiikkikeskuksella kauhukonsertissa jossa soi musaa tästäkin leffasta. Ja sopivasti saman viikon lauantaina Psyko oli telkkarissa. Kyllä se on edelleen hyvä.

Resident Evil Retribution
Noin viidessadas Resident Evil, eiku siis tietenkin Alice-elokuva. Täyttä paskaa. Tätä leffaa ei nähty Suomen teattereissa vaan julkaistiin suoraan dvd:lle. Ja vielä lisää samaa paskaa on tulossa, onneksi kuudes RE-leffa taitaa olla viimeinen tätä jatkumoa.

Bel Ami on jakanut ihmisten mielipiteet. Itse tykkäsin, kuten yleensä pukudraamoista. Pääosassa Twilight-Robert Pattinson.

Kaunotar ja hirviö
En ollut nähnyt pitkään aikaan tätä Disneyn klassikkoa. Ehkä se ei nyt innostanut ihan niin paljon kuin nuorempana. Ja edelleen Aladdin on suosikkini.

Teeman klassikoissa näytettiin The postman always rings twice, jolla oli joku typerä suomenkielinen nimi. En ollut koskaan nähnyt yhtäkään tämän kirjan filmatisoinneista enkä tiennyt ollenkaan mistä siinä edes on kysymys. Hyvä leffa.

En tiedä mitä olisin odottanut elokuvalta Cosmopolis ellen olisi lukenut kirjaa etukäteen. Outo kirja, outo leffa. En ymmärrä miksi Don DeLillo on niin kovasti arvostettu kirjailija. Tässäkin on pääosassa Twilight-Rob.

Miksi syöpää ei saa parantaa

Resident evil 6 all cutscenes
Mutta missä on Claire? WTF, aikuinen Sherry?

Inception
Olin halunnut nähdä tämän elokuvan pitkään, olihan tämä monen mielestä vuoden paras leffa silloin joskus 2010. Aika tylsä leffa, ei ole mitään mielenkiintoa nähdä tätä uudestaan. Tekeekö Christopher Nolan aina vain ylipitkiä elokuvia? Ja miksi kaikissa hänen leffoissaan on samat näyttelijät? Piti katsoa tämä leffa nyt kun huomenna MTV:n South Park-jaksoissa näytetään Inceptionia parodioiva jakso.

7. maaliskuuta 2013

Yt-neuvottelut

Työnantajalla on siis yt-neuvottelut. Ja vaikka potkuja ei tulisikaan niin vittumaisia muutoksia on taas vaihteeksi tiedossa. No sainpahan elämäni ensimmäisen kerran Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleitä. Otin maksimimäärän eli peräti 10 kappaletta.

Kävin läpi keskeneräisiä video-projektitiedostojani ja löysin semmoisiakin joista ei ollut mitään muistikuvaa. Monta Prison Break-aiheista ja yksi Teho-osasto (aiheena jakso 13.23). En muistanut sitäkään että olin jopa jo aloittanut T-Bag videon tekemisen.

Nyt olen jatkanut videotani Dexterin 7. kaudesta jonka aiheena on Debran... tuho? Vieläkään vaan ei löydy siihen sopivaa biisiä. Ja tuskin löytyykään. Eli kohta minulla on käsissäni 'valmis' video ilman musiikkia.

Sunset Beachia en ole nyt katsonut ollenkaan. Olen menossa vasta jaksossa 401. Ei vaan kiinnosta tippaakaan maanjäristys/hyökyaalto juonikuviot. Aikaisemmatkin jaksot olen katsonut vain puolella silmällä.

Maanantaina kävin pitkästä aikaa Prismassa, kun oli uusintatentti. Pitää nyt hamstrata juomaani viiniä kun se on valikoimasta poistuva tuote, buu. Alkon myyjä pölisi makumatkasta Australiaan ja puhui muutenkin siihen malliin ikään kuin vetäisin ostamani kaksi pulloa samantien. Ihan kiva kokoelma nyt on noita pulloja varastossa, vielä olisi muutama Alkossa jäljellä. Kohta voi hyvinkin olla se tilanne etten tiedä yhtäkään tarpeeksi vähäsokerista Alkon viiniä. Voi siellä niitä olla mutta tietoa ei ole.



Uskaltauduin tekemään ensimmäisen iHerb-tilauksen vuodenvaihteen ja tullimuutoksen jälkeen. Tuli ainakin kivat alennukset. Eikä edes mennyt mitään tullimaksuja eli loppusumma ei ollut liian iso. Pitäisi kai tilata piakkoin uudestaan - tarvitsen lisää orapihlajaa, joka joskus jopa auttaa yöllisiin kauhuihin.



Tein pitkästä aikaa myös Zooplus-tilauksen, mm. neljä säkkiä kissanhiekkaa. Eli pakettien tuoja tykkää. Jokohan huomenna tulisi?

Muutama yö sitten näin unen jossa Englannin herttuatar Catherine tapettiin pommi-iskulla. Uni tuntui niin todelliselta että piti heti heräämisen jälkeen tarkistaa teksti-tv:ltä että eihän se ole totta.
To see a bomb in your dream indicates that you are going through a potentially explosive situation in your waking life. The bomb could represent repressed desires and unexpressed emotions that are on the verge of exploding or bursting if not dealt with soon.

Ellos lopetti törkeästi TD-yhteistyön kanssani, joten meni lopullisesti boikottiin se paska lafka. Enkö muka olekaan hiton suosittu muotibloggaaja?