27. tammikuuta 2011

Valio Olo ruoansulatusjogurtti

Lisää paskaa Valiolta eli uutuustuote Valio Olo ruoansulatusjogurtti.

Ainesosat
Pastöroitu maito, mansikka (7 %), ravintokuitu (polydekstroosi, galakto-oligosakkaridi), sokeri, sakeuttamisaineet (muunnettu perunatärkkelys ja guarkumi), happamuudensäätöaine (natriumsitraatti), aromit (mm. vanilja), väri (karmiini), jogurttihapate, Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus rhamnosus Lc705, Propionibacterium freudenreichii JS, Bifidobacterium Bb-12 ja D-vitamiini.

Nami nami ja tosi tosi terveellistä. Kaikkea sontaa sitä ihmiset syövätkin ja vielä pitävät terveellisenä.

On aina huvittavaa miten moni maitohappobakteeri-tuote sisältää kaikkea hiilaripaskaa ja muuta lisäainetta joka vain kumoaa sen hyvän terveysvaikutuksen mikä maitohappobakteereilla voisi olla.

Vatsan toimintaa edistävät ja mahan turvotusta poistavat maitohappobakteeri-jugurtit ovat nyt näköjään muotia kun Valionkin piti sellainen tuoda markkinoille. Harmi vaan että Valio Olo ruoansulatusjogurtinkin sisältämät hiilaripaskat ja lisäaineet juuri aiheuttavat vatsan turvotusta sun muuta kivaa terveysongelmaa.

Paska Zooplus

Tässä on nyt viikon verran odoteltu että milloin sitä Orijenia tulisi taas Zooplussalle. Ja kappas, Zooplus on tehnyt vasta TÄNÄÄN uuden tilauksen Orijenista. Todella nopeaa toimintaa ja hyvää asiakaspalvelua. Orijenia pitäisi saapua Zooplussalle ensi viikon perjantaina 4.2.2011 eli vasta yli viikon päästä.

Eli tässä menee vähintään kaksi viikkoa ennen kuin Orijenia saisi. Taitaa todellakin ehtiä loppua ennen sitä.

Ennenhän tilasin Orijenia suomalaiselta maahantuojalta, mutta siinähän joutuisi peräti maksamaan postimaksun. Ellei sitten tilaisi samantien kaksi 7 kilon säkkiä, eikä minulla taida olla niin paljon säilytystilaa.

Eikä Kuopiossa ole edes Orijenin jälleenmyyjää, todella köyhää.

26. tammikuuta 2011

Uusi kirppari: Charlotte's Second hand Shop

Kuopioon avataan 1. helmikuuta uusi kirpputori, Charlotte's Second hand Shop. Kirppari sijaitsee kaupungintalon takana Maljalahdenkadulla eli lähestulkoon Citypörssin vieressä. Mielenkiintoista.

Kirpparin perustaja on ilmeisesti 20-vuotias muotibloggaaja. En tiedä onko uuden yrittäjän äidinkieli suomi, mutta kielioppivirheet eivät anna yrityksestä kovin ammattimaista tai positiivista kuvaa.

Charlotte's second hand shop on myös Facebookissa.

25. tammikuuta 2011

Nikottelua

Olin bilettänyt edellisen kerran lokakuussa joten viime lauantaina oli jo korkea aika. Saappaita jalkaan laitettaessa niiden sisällä tuntui jotain outoa. Edellisen käyttökerran sukat! Käytän saappaissa sukkahousujen kanssa pikku sukkia sillä jalat luistavat muuten ikävästi kengissä ja kävely on normaaliakin vaikeampaa. Taisin käyttää noita talvisaappaita edellisen kerran marraskuussa 2009 kun kävin äidin kanssa teatterissa. Ja näköjään saappaita poisotettaessa sukat irtoavat itsestään ja jäävät kenkiin piiloon. Noissa halpissaappaissa kun ei ole varressa mitään vetoketjua niin jalkaan laittaminen ja poisottaminen on vaikeaa.

Kuulemma Onnelan alakerrassa ei ole enää 90-luvun bileitä. :( Ei ole siis mitään paikkaa Kuopiossa missä pääsisi kunnolla tanssimaan.

Liput Armaaseen maksoivat 7 euroa. En tiedä onko tuo hintataso nyt sama kaikissa baareissa tai onko tuo tavallinen hinta Armaassa vai johtuiko siitä että siellä oli jopa bändi Playa esiintymässä. Soittaa cover-biisejä. Sherry ei oikein arvostanut kun ensimmäisten biisien joukossa oli kaksi Michael Jacksonin biisiä. Eipä muuten ole mitään järkeä siinä että bändi alkoi soittaa vasta yhdeltä yöllä.

Join alle neljä siideriä ja alle kaksi Caipiroskaa...


En ymmärrä miksi Armas on niin älyttömän suosittu paikka. Ihan liikaa porukkaa. Jo alkuillasta jonoa. Baaritiskillä saat hyvässä lykyssä puolessa tunnissa juomaa...

Sherry toivoi dj:ltä biisejä ja heti seuraavaksi niitä tulikin.. Tanssittiin niin että Sherryn hiukset olivat Caipiroskassa ja minun hiha jostain syystä kaljassa.

Minulle tuli illan aikana hikka neljä kertaa. Joka kerta se lähti pois kun pidätin hengitystä. Parilla viimeisellä kerralla piti yrittää aika monta kertaa ennen kuin onnistui.

Viimeinen hikka iski taksissa. Mitä lie taksikuski luullut, että meinaan oksentaa? Joka tapauksessa matkan päätteeksi kuski kysyi että onhan minulla avain lähellä. Piti siis minua tosi kännisenä. Kotona olin kahden maissa.

Ensimmäisen kerran heräsin seitsemältä... Juominki-illan jälkeen on monesti huono olo josta ei tiedä johtuuko se varsinaisesti krapulasta vai vaan nälästä.

Joulun aikaan kaadoin viemäriin Absolut Raspberri-vodkaa. Tajusin että olen edellisen kerran juonut siitä toissajouluna, puhumattakaan siitä miten kauan sitten se pullo oli avattu. Viime viikolla löysin kaapista monta vuotta sitten ostetun, avaamattoman pikkupullon Finlandiaa. Yhden jo join pois mutta oli näköjään jäljellä vielä toinenkin.

Perjantaille on tiedossa helvetillistä rääkkiä. Voi vain rukoilla ettei sataisi lunta. Siltikin tuntuu nyt siltä että... pitääkö minun lopettaa työnteko vain siksi ettei sydän enää tunnu sitä kestävän? En kuitenkaan haluaisi kuolla työn takia. On erittäin todennäköistä että tulen tuon työn joka tapauksessa lopettamaan. Sit vaan kokopäivätyöttömäks ja nostamaan toimeentulotukea. Olisin siihen oikeutettu jo nytkin, ja soviteltuun työttömyyspäivärahaan. Silti olen niin idiootti etten nosta kumpaakaan vaan kituuttelen olemattomalla palkallani. Työttömänä olisin rikkaampi joten olis vaan viisasta lopettaa työnteko.

Pitäisi tehdä Zooplus-tilaus mutta Orijen-kuivaruokaa ei ole taaskaan varastossa. Sitä oli vain muutaman päivän ajan kun taas loppui. Eli pitää tilata heti kun tulee varastoon ettei pääse taas loppumaan. Näin untakin siitä että sain väärän Zooplus-tilauksen ja pakettien tuoja ei jaksanut taakkaansa.

Näin viime yönä monta tosi outoa unta. Ensimmäisessä vanha meedio-nainen sanoi minulle että näkee minut jo muiden kummitusten kanssa, että olen jo kuollut. Heti tämän jälkeen aloin vuotaa kamalasti verta ja tein kuolemaa. Toisessa unessa olin bussissa joka kulki mm. portaita pitkin sisällä taloissa. Monesti unissani bussit kulkevat ihan vääriä reittejä ja olen sitten pahasti eksyksissä.

22. tammikuuta 2011

Vaihda vapaalle, Bella

Tänään toivottavasti.

20. tammikuuta 2011

Liikaa rääkkiä

Tein vuodenvaihteen jälkeen reilut pari viikkoa talvilomantuurausta. Arvasin ihan oikein että lunta sataa just silloin ja vieläpä just siihen aikaan vuorokaudesta kun olen töissä. Viimeinen aamu oli kaikista raskain. Ensimmäistä kertaa koskaan tuntui siltä ettei sydän jaksa sitä hirveää fyysistä rääkkiä. Vielä seuraavana päivänä heikotti ja tuntui siltä etten saa kunnolla happea. Kuin olisi paino rinnan päällä.

The dream is over. Sain raaputusarvasta jo kolmannen pienen voiton peräkkäin, 7e. Mutta siihen se lysti sitten loppui. Kymmenellä eurolla sain lopulta aika monta arpaa, kai 6. 3 Mega-Ässää, 2 Casinoa ja yhden mini-Ässän.

Tess Gerritsenin kirjan Luutarha vuoksi innostuin lukemaan lääketieteen historiasta. Entisaikaan lääkärit osasivat lähinnä tartuttaa tappavia sairauksia ihmisestä toiseen ja pahentaa kuolevien ihmisten kärsimyksiä. Ilman nykyaikaista lääketiedettä olisin itsekin kuollut jo ennen syntymää.

En ymmmärrä miten jaksan lukea Ensimmäinen siirtokunta-kirjan. 845 sivua! Ja se on vasta vampyyritrilogian ensimmäinen osa.

Shaiba on shaibaa kylläkin siksi että se on täynnä hiilihydraatteja. Rasvaa kissa tarvitsee ihan vaan pysyäkseen hengissä, hiilareita ei.


Ja ihan vaan sivuhuomautuksena... Hesyn vuoden 2010 seinäkalenterissa oli rutkasti virheitä. Pahin niistä oli se että yksi joulukuun päivä puuttui kokonaan. Toivottavasti vuoden 2011 kalenterissa ei olisi vastaavia mokia.

19. tammikuuta 2011

Stephen King: Full Dark, No Stars

Tein kirjastolle hankintapyynnön Stephen Kingin kirjasta Full Dark, No Stars. Vaikutti jo siltä ettei toivettani toteutettaisi mutta sitten varauksiini ilmestyi nimetön mysteerikirja joka oli tietysti se. Kirjassa on neljä tarinaa eli pienoisromaaneja.

1922
kertoo miehestä joka tappoi vaimonsa ja taivutteli 14-vuotiaan poikansakin mukaan juoneen. Eniten suretti Henry-pojan kohtalo. Mielestäni loppuun olisi sopinut lehtijuttua paremmin vaikka ruumiinavauspöytäkirja. Ei lehtijutuissa koskaan paljasteta niin paljon eikä kerrota/tiedetä niin ällöjä yksityiskohtia.

The Big Driver
Tätä tarinaa lukiessani tunsin oloni pimeässä yössä vainoharhaiseksi. Teki mieli vilkuilla olkani yli. Harvoin millään lukemallani on mitään niin konkreettista vaikutusta. Tässä tarinassa päähenkilö jopa toimi järkevästi eli leikki kuollutta. Jos sinua kuristetaan tai yritetään hukuttaa saat pienen mahdollisuuden selvitä lopettamalla vastaanpyristelyn kun murhaaja luulee että olet jo kuollut.

Fair Extension
on kirjan lyhyin ja kenties herkullisin tarina. Parantumatonta syöpää sairastava mies ostaa elämälleen lisäaikaa. Juju on vaan siinä että se syöpä pitää sitten siirtää jollekin toiselle ihmiselle.

A Good Marriage
Lähes 30 vuoden avioliiton jälkeen Darcy saa vahingossa tietää miehensä kamalan salaisuuden. Jostain syystä tämä tarina masensi minua. Miksi niin monelle tämän kirjan hahmoista kulissit ovat tärkeämpiä kuin se mikä olisi oikein tehty? Miksi ei voi ilmoittaa poliisille vaan pitää ottaa oikeus omiin käsiin?

Lukiessani en voinut olla ajattelematta että kaikista näistä tarinoista saisi hyvin tehtyä elokuvan. Toivottavasti jotain leffoja tulee.

Tykkään tästä Full Dark, No Stars-kannesta. Johtuneeko siitä että sininen on lempivärini. Tosin todellakin kammoksun ulkomaiden tapaa laittaa kirjojen (taka)kansiin arvosteluja saman kirjailijan eri kirjoista. Mitä tekemistä niillä on juuri kyseisen kirjan kanssa? Ei yhtään mitään.


Mutta yhä vieläkin eniten odotan Under The Domea, josta tehdään HBO:n minisarja tänä vuonna. Simply can't wait. Se on kuin jouluaatto minulle. Toivottavasti on tarpeeksi ja tarpeeksi pitkiä jaksoja.

King on kingi, edelleen.

Ps. Onko väärin käyttää härskisti hyväkseen kirjastoa eli tehdä hankintapyyntö jokaisesta kirjasta jonka haluaa lukea? Mitä sitä nyt ostamaan...

18. tammikuuta 2011

Kolmas Iherb-tilaukseni

Lokakuussa tilasin Iherbistä tällaisen satsin + paria hammaslankaa.


Deep Steepin jalkavoiteessa on ihana piparminttukarkin tuoksu. Valitettavasti vaan tämä voide on viilentävää mikä ei sovi ollenkaan jo muutenkin kylmille jaloilleni. Viilentävä efekti aiheuttaa jopa ihan kipua. Jääpi siis minulla käyttämättä.

Thayersin alkoholiton kasvovesi väittää olevansa hellävarainen ja kosteuttava. No eipä mielestäni ole. Aiemmin käyttämäni L'orealin kuivan ihon kasvovesi oli todella mietoa tähän verrattuna. Lisäksi tämä lemuaa naamalla pitkään ja pitkälle.

Desert Essencen kurpitsa-käsivoide on ihan ok. En tiedä tykkäänkö tuoksusta vai en. Minun käsivoiteeni saisi olla rasvaisempi/hoitavampi.

Ja vielä parempilaatuisempi kuva tuotteista...

17. tammikuuta 2011

Kalin pennut

Kuvissa kolme Kalin pentua, kaksi Kali-kopiota ja yksi Olivia-kopio:



Tässä vielä vertailun vuoksi Kali (äiti) ja Olivia (tytär):

9. tammikuuta 2011

Olivia 3 vuotta

Olivia täyttää tänään kolme vuotta. En olisi edes muistanut ellei olisi tullut onnitteluviestiä Olivian Bella-siskolta.

7. tammikuuta 2011

Joulu ja sen jälkeiset

Jouluna söin kaksi päivää pelkkää kinkkua ja rosollia. Siis joka aterialla. Kolmantena päivänä söin jo muutakin ja rosollin loppuun. Neljäntenä päivänä loppui kinkku.

Saadut joululahjat: Isältä ihan liikaa rahaa, veljeltä Simpsoneiden kausi 9-dvd, kummitädiltä pyyhe ja suklaarasia, toiselta tädiltä neulotut töppöset ja suklaakonvehteja, mummolta 20e.

Ostin itselleni joululahjaksi 10e maksavan Mega-Ässäarvan. Voitin 10e joten otin sillä toisen samanlaisen. Siitäkin tuli 15e voitto, joten pitää hommata silläkin lisää arpoja.

Jouluaaton peli-illassa hävisin Afrikan tähden ja Hotellin, mutta voitin Pekingin mysteerit. Vuosi sitten kävi juuri päinvastoin.

Tällä kertaa sain Afrikan tähdessä vain tyhjiä ja rosvoja, tosin se ei haitannut kun ei ollut enää yhtään rahaa. Giggeli sen sijaan keräsi jalokiviä ja neljä hevosenkenkää viidestä, ja lopulta sen tähdenkin.

Hotellissa Giggeli sai taas suosikkini Boomerangin. Itse ostin vain Royalin ja L'Etoilen. Menetettyäni jo toisen hävisin lopullisesti kun en voinut maksaa kuutta yötä täysin valmiissa Presidentissä. Ai että mä vihaan Presidenttiä...


Pekingin mysteerit piti pelata kaksi kertaa kun tuli riitaa säännöistä. Voitin molemmat. Toisella kerralla laitoin yhden kortin väärin, sen siitä saa kun pistää kännikalan laittamaan ne.

Giggeli voitti pelin Pane miljoona menemään. Sitä onkin vaikea pelata kun ei ole sääntöjä (paitsi minun sekavasti kirjoittamani pieni lappu) ja pelilautakin on ruotsinkielinen.

Joulun jälkeisenä maanantaina tehtiin rankka reissu Prismaan, käveltiin molempiin suuntiin eli yli 8 km. Puoli yhden maissa lähdettiin ja takaisin kotona oltiin neljältä. Prismassa meni shoppaillessa parisen tuntia. Löysin heti lasten kenkäosastolta Hummelin koon 38 talvikengät, hinta 20e. Pörrösukkia ei löytynyt, mutta ostin niitä myöhemmin viikolla Sokokselta ja Anttilasta, alennuksella.

Matkalla kotiin iski kova kipu käsivarteen joka ihan puutui. Pelottavaa. Käsivarret on minulla muutenkin paskana. Hiirikäsi vaivaa, ei pitäisi olla koneella. Nykyään nukkuessakin käsivarsi puutuu vaikka yrittäisi mitenpäin olla.

Uudenvuodenaattona Olle selkeästi pelkäsi raketteja. Hakeutui aina välillä piiloon "pommisuojaan". Minulla uusi vuosi alkoi hyvin kun iski kamalat polttavat vatsakivut. Taisi johtua syömästäni meetvurstista jonka paketti oli avattu ajat sitten.

Vuoden 2011 numerologia-ennuste lupaa minulle jopa muuton! Jos asun vielä vuoden päästä tässä asunnossa niin taidanpa hypätä ikkunasta.

Jotain uniakin on kai tullut nähtyä. Yhdessä olin ambulanssikuski ja yritin paeta ambulanssilla zombeja Kuopion keskustassa.

Visa Electronkin rupesi taas toimimaan. Jossain sanottiin ohjeena että pitää pyyhkiä sirua varovasti kankaalla. Se auttoi ainakin toistaiseksi.

Luin Douglas Prestonin kirjan Isku ja tykkäsin siitä kovasti. Voi vaan sanoa ettei tuo kirja tule ainakaan vähentämään maailmanloppu-painajaisiani.

3. tammikuuta 2011

Kissa ja vesihana

Kuvat by Giggeli.