30. heinäkuuta 2010

Zooplussan tilaus saapui

Meinasi käydä köpelösti. Ovikellon soitto herätti unesta aamulla ennen yhtätoista. Ensin ajattelin etten avaa ovea sillä en ollut kunnolla pukeissa. Sitten kuulin että postiluukusta pudotettiin lappu. Vetäisin äkkiä hameen päälle ja ryntäsin avaamaan oven. Postipoika oli onneksi ehtinyt paketin kanssa vasta puoliväliin kerrosta ja tuli takaisin. Ja haki vielä toisenkin paketin alhaalta. 15 kiloa ja 23 kiloa kissanruokaa Zooplussalta. Luojan lykky ettei tarvinnut lähteä paketteja postista hakemaan.

Tein tilauksen sunnuntaina, paketit lähtivät matkaan maanantaina ja tänään on siis perjantai. Luulin että paketit tulisivat aikaisintaan maanantaina enkä ollut edes katsonut seurantatietoja toisin kuin normaalisti.

En edes näköjään tilannut paljon. Suurin osa ruuista meni Sherrylle, kuvassa siis vain oma osuuteni.


Myöhemmin Giggeli huomasi että äänettömällä ollut puhelimeni soi. Sherry ilmoitti että kadonnut kissansa on löytynyt! Alakerran mummon luota. Kissa oli yrittänyt päästä heti ikkunasta pudottuaan takaisin kotiin ja oli rynnännyt sisään rappukäytävän avoimesta ovesta. Ja mummon avoimesta ovesta.

Viime yönä rupesi tuulemaan kamalasti vähän ennen kun minun piti lähteä töihin. Pari salamaakin näkyi. Ei ollut kivaa lähteä ulos kun odotin ukkosen iskevän hetkellä minä hyvänsä. Onneksi niin ei käynyt, ukkonen ei sittenkään yltänyt tänne asti. Muualla on kyllä myrskynnyt kovasti.

Kesän toinen pitkä työputkeni alkoi nyt. Vielä 30 päivää..

Televisio alkoi toimia viime yönä, nyt ei taas toimi. Saa nähdä milloin posahtaa lopullisesti.

29. heinäkuuta 2010

Maailmanlopun merkkejä

Telkkari ei suostunut tänä aamuna enää toimimaan. Ja kun mietin onko jotain ohjelmia joita haluaisin nähdä (yleisurheilun EM-kisat näkee Ylen sivuilla) ensimmäisenä tuli mieleen Rokkarille morsian.. Mutta senkin muistaakseni näkee Subin netissä.

Jo ennen oman televisioni hajoamista äiti halusi välttämättä antaa oman vanhansa minulle. Saa nyt nähdä milloin ja miten saan sen tänne.

Ja seuraavaksi meni netti..

Ulkona 35,4 astetta ja sisällä 32.

Hobby hallin kuvastosta bongasin tämän Kiroileva siili-ihanuuden... On vaan kallis.


Yksi Sherryn kissoista on karannut ja kadonnut eilen. Hirveä huoli. :( Musta ja pitkäkarvainen.

Teinien kokoontumisajot

Tiistaina käytiin äidin kanssa katsomassa elokuva Twilight - Epäilys. Menomatkalla bussissa moottoritila oli jostain syystä avattu ja moottori hohkasi ympärilleen lämpöä kuin kiuas saunassa.

Kun käännyttiin kulman ympäri ja nähtiin elokuvateatterin edusta niin vastassa oli lauma teinejä. Äitini oli ylivoimaisesti vanhin. Minä ihme kyllä vasta kolmanneksi vanhin.

Itse elokuva oli hirvittävän väkivaltainen K13-merkintään verrattuna. Suosikikseni taisi muodostua Riley. Ja tietysti Bree Tanner sekä Seth. Monta kertaa olin itkun partaalla.

Luulin jo että Esmellä ei olisi koko elokuvassa yhtäkään vuorosanaa, mutta hän puhuikin sitten pari kertaa lopussa. Uusi Victoria (Ron Howardin tytär) oli ihan liian kiltin näköinen.

Kuinkahan monella hahmolla olikaan peruukki? Ainakin Bellalla, Rosaliella, tietysti Alicella.. Vampyyrien pitäisi pysyä muuttumattomina, siksi häiritseekin erityisesti se että Jasperilla on joka leffassa erilaiset ja eriväriset hiukset. Carlisle näyttää joka kerta yhtä naurettavalta.

Ja leffan paras vuorosana:

Jacob (Edwardille): Let's face it, I'm hotter than you.

Juu, olen Team Jacob. <3 En tajua mitä kukaan näkee Robert Pattinsonissa.


Vaikka en Twilight-fani olekaan niin odotan innolla Aamunkoi-elokuvia. Harmi että ensimmäisen osan ensi-iltaan on vielä puolitoista vuotta.

26. heinäkuuta 2010

Ostosretki

Päivän lämpötila oli taas torin mittarin mukaan 33 astetta. Tällä kertaa oli pahin ongelma kenkien kanssa koskaan. Jalat luistavat kengissä kuin luistin jäällä. Yleensä se vaikeuttaa kävelemistä vain alamäissä, kun jalat haluavat luisua kenkien edelle. Nyt jalka muljui muutenkin koko ajan. Ongelman aiheuttaa se että rasvaan jalkani edellisenä iltana. Joskus jätän väliin kun tiedän käveleväni seuraavana päivänä sukattomilla kengillä. Jalat vaan ei tykkää rasvattomuudesta.

Kontissa olisi ollut kaksi ihanaa kissataulua, 2.50e kappale. Varsinkin toinen jäi kummittelemaan mieleen. Mutta enhän minä jaksa raahata mukanani mitään pitkin kaupunkia.. Ostin vain pienen hiukan joulu-aiheisen kissakoriste-esineen, 50 senttiä. Saa nähdä pidänkö itse vai meneekö joululahjaksi.

Mustissa ja mirrissä etsin pitkään uutta Taste of the wild kissojen kuivaruokaa. Löytyihän se sitten, koiranruokahyllystä. Nykyäänhän syötän kissoille näitä kuivaruokia:

Kupin pohjalle aina Orijenia, joka on ensimmäinen viljaton kuivaruoka. Ja kenties kalleinkin, hinta on vielä noussutkin koko ajan. Orijen on mielestäni terveellisin. Kissat ei tosin ymmärrä terveellisyyden päälle, mutta kyllä Orijen maistuu paremman puutteessa.

Seuraavaksi kuppiin jotakin toista viljatonta kuivaruokaa, tällä hetkellä on menossa ensimmäinen pussi Applawsin uutta viljatonta.

Päällimmäiseksi kuppiin laitetaan jotain kissojen herkkuruokaa eli epäterveellistä ja lihottavaa. Yleensä Hillsiä.

Luulin jo ettei luontaistuotekaupassa ole enää kookosöljyä, kun ei ollut vanhalla paikallaan. Mutta kauppaanhan olikin tietysti ilmestynyt superruokahylly, jonne kookosöljykin oli luonnollisesti siirretty. Superruoka on nyt niin muodissa että jokaisen kaupan pitää ottaa myyntiin superruokia. Rahat pois tyhmiltä ja silleen.

Katselin puhdasta kaakaojauhetta ja harmittelin sitä etten juo kaakaota. Vasta kun lähdin kaupasta tajusin että voihan sen kaakaon tehdä veteenkin, maitoa kun en liiemmälti harrasta. Toisaalta kaakaossa itsessäänkin on harmittavan paljon hiilareita. Kermatilkka sekaan tekisi hyvää mutta en viitsisi pelkän kaakaon takia ostaa kermaa. Tosin kyllähän tuo kookosöljykin ajaa saman asian.

Ja mitä superruokiin tulee niin minua harmittaa se että Cocovishop on muuttunut kokonaan pelkäksi superruokakaupaksi. Ennen sieltä sai myös ihanaa luonnonmukaista kosmetiikkaa, mutta eipä enää. Ehdin saada vain suihkugeeliä jota en millään raaskisi käyttää loppuun, sekä ihanan kookosöljy-huulirasvan. Tilasin aikoinaan myös kosteusvoiteen, mutta sitä en koskaan saanut. Sen piti tulla jälkitoimituksena mutta superruoka taisi jyrätä alleen. Vasta muutama kuukausi myöhemmin pyysin ja sain rahani takaisin. Taisin olla turhankin kärsivällinen.

Veljmiehessä oli siirretty majoneesit uuteen paikkaan ja olin siksi hiukkasen eksyksissä. Muistin tänäänkin ostaa Whiskasin kissamaitoa. Se tuntuu maistuvan kissoille, tekee varmasti hyvää ainakin näin helteillä.

25. heinäkuuta 2010

Paluu rikospaikalle

Tuli ehkä hiukan valehdeltua viimeksi. Tiesin että biletys kaksi viikkoa sitten ei todennäköisesti jäisi kesän ainoaksi. Mutta nyt se on ohi, tämä oli viimeinen vapaa viikonloppu tänä kesänä.

Aikataulu kusi taas. Olin jo laittanut vaatteet päälle kun jouduinkin vaihtamaan ne toisiin. Pitkän mustan hameeni sauma on ratkeamassa lähes koko pituudelta ja on osittain jo ratkennutkin. Paniikissa otin äkkiä kaapista farkkuminihameeni, jota pidän yleensä aina kesällä biletettäessä mutta tällä kertaa ei ollut tarkoitus laittaa sitä. Eilinen oli nimittäin heinäkuun kylmin päivä. Yöllä oli näköjään kylmimmillään jotain 13 astetta. Kylmä tuli kaupungilla kävellessä mutta onneksi ei tarvinnut olla kauaa ulkona. Olo tuntui aika alastomalta kun oli tarkoitus laittaa hieman peittävämpää vaatetta.

Sääennustukset lauantaiksi vaihtelivat paljon. Alunperin Foreca ennusti 11 astetta ja Ilmatieteen laitos 21. Vähitellen ennustukset lähenivät toisiaan.. Sataa piti alkaa viimeistään kuuden maissa ja sateen todennäköisyys oli pahimmillaan 95 prosenttia, mutta sekin laski lopulta 20:een. Mutta satanut oli ainoastaan kun olimme baarissa, kotiin lähtiessä oli kaduilla vettä.

Sherry ja miehensä joutuivat hiukan odottamaan minua. Kun tuli viesti että ovat jo perillä minun piti vielä... pukea päälle, etsiä ja laittaa korut, ottaa juomat jääkaapista, juoda loput juomat lasista, tunkea loput kamat laukkuun ja yrittää laittaa vetoketju kiinni, laittaa kengät jalkaan ja vaihtaa silmälasit. Huh.

Kissalan (minun tekemäni) logo on jopa matossa.



Kaimani Bella.




Ekaksi käytiin Gloriassa. Kaikkialla oli huomattavasti enemmän porukkaa kuin kaksi viikkoa sitten. Gloriassa kohtasimme vanhan luokkakaverin, minä en tosin sanonut sanaakaan. Sherry lauloi Rednexin Wish you were here.

Sherry oli sitä mieltä että Armaaseen ei ole pääsymaksua mutta sinne olikin joten mentiinkin... Onnelaan. Tällä kertaa oli ihme kyllä vodkaa ja loppuillasta joinkin itselleni uutta drinkkiä nimeltä Caipiroshka. Ilman sokeria tietysti. Tuota pitää juoda jatkossa aina kun mahdollista.

Kun mentiin Onnelaan alakerta ei taaskaan ollut vielä auki. Sherry kysyi baarihenkilöltä milloin se avautuu, kuulemma ehkä puolen yön aikoihin. Noh kello oli 23.37 kun huomattiin että alakerta on jo auki. Tanssittiin paljon. Vasta myöhemmin huomasin että varpaat olivat kipeytyneet kaikesta tanssimisesta. Dj oli ihan Taylor Lautnerin näköinen.

Viimeksi alakerta sulkeutui jo kahdelta. Eilen bileet jatkuivat vielä kun lähdettiin pois. Kotona olin vieläkin myöhemmin kuin edellisellä kerralla, klo 2.45.

Tänään on ollut hiukkasen huonompi olo kuin kaksi viikkoa sitten. Sydän jyskytti lujaa ja päähän ja silmiin koski. Yllättävän hyvin sain silti nukuttua. Nälkä ei tällä kertaa ole vaivannut joten krapulajuustonakit ovat syömättä.

Perjantaina koitti viimein se ihmeen hetki Frontiervillessä että sain welcome matin. Ihanaa. Luin vinkin että cabinin daily bonus kannattaa ottaa lapsella. Auttoi se tai ei niin jo toisena päivänä kun otin bonuksen lapsella sain welcome matin. Mitenhän kauan minun lopulta pitikään metsästää welcome matia? Ei ehkä kovinkaan kauaa mutta hermot ehtivät silti mennä. Rakensin ties kuinka monta cabinin kehikkoa (ja poistin aina valmiiksi tekemättä) kunnes luin että welcome matin voi saada vain daily bonuksesta, ei rakennettaessa. Tein sitten toisenkin cabinin kokonaan valmiiksi kun siihen menee vain yksi kutakin rakennustarviketta. Welcome matin sain kuitenkin ensimmäisestä cabinistani.

Frontiervillen pelaajan paras paikka. Päälinjan tehtävistä minulla ei ole enää kovin montaa jäljellä, tosin aikaahan niissä menee. Tällä hetkellä on kanala rakenteilla. Yhden päivän vietin vain kanoja kasvatellen ja nyt on hanhilauma työn alla. Tänään Frontierville ei ole toiminut minulla melkein koko päivänä, argh. Naapureilla kyllä näyttää toimivan mainiosti, epistä. Kun rakensin inniä se halusi välttämättä leijua ilmassa.


Jokunen yö sitten olin kuulemma nauranut unissani. Pitäisikö uskoa? Toissayönä näin unen jossa katsoin Dexterin viidennen kauden ensimmäisen jakson kokonaan. Aika mielenkiintoinen jakso kieltämättä. Uni johtui siitä että edellisenä päivänä julkaistiin Dexterin viidennen kauden kahden ensimmäisen jakson promokuvat. Eniten odotin sitä millainen peruukki Michael C. Hallille on laitettu. Unessa sitten ihan jaksossakin esiteltiin Dexterin kaljua ja peruukkia..

Jaksossa vieraili kuollut Doakes, mutta kyse oli tietysti Dexterin kuvitelmasta. Toisena vierailijana oli edellisen kauden murhaaja eli näyttelijä John Lithgow. Minäkin olin jaksossa mukana ja istuin autossa Johnin kanssa. Sanoin ääneen että hän näyttää huomattavasti nuoremmalta kuin edellisellä kaudella ja mietin ääneen sanomatta onko hän käynyt kauneusleikkauksessa.

Tuli tehtyä aika iso Zooplus-tilaus, alennusten jälkeen 212e. Siitä tosin 135e on Sherryn osuus. Alunperin tilauksen summa oli yli 300 euroa. Päätin sittenkin tilata Orijenin 7 kilon kuivaruokasäkin vasta seuraavalla kerralla. Meinasin tilata nyt viimein Furminaattorin kun on tarjouksessa mutta enpä sittenkään. Ehkä sitten jos on vieläkin tarjouksessa Orijenia tilatessa. Kissanruokakuppeja tilasin kaksin kappalein niin on yksi varalla jos joku hajoaa.

Zooplussalle on tullut uutuus, laserlelu jonka voi laittaa paikalleen johonkin ja se sitten itse automaattisesti liikuttaa lasersädettä ympäriinsä. Laiskan kissanleikittäjän unelma mutta liekkö turvallinen taikka kestävä. Kallis on tietysti.

Zooplussalla olisi nyt pinkki versio kissanvessasta joita minulla on kaksi. Tekisi mieli heittää tylsät vanhat pois ja tilata tilalle ihanat vaaleanpunaiset...

21. heinäkuuta 2010

Taste of the Wild-kissanruoka

Uusia viljattomia kissojen kuivaruokia tulee nyt jatkuvasti markkinoille. Mustin ja mirrin uudesta mainoslehdestä huomasin Taste of the Wild-nimisen kuivaruuan. "Viljaton kissanruoka herkullisesta riistasta ja savustetusta lohesta. Sisältää bataattia, hedelmiä ja vihanneksia." Tämä menee hankintalistalle välittömästi.

Tällä hetkellä tuote löytyy suomenkielisestä Zooplussasta, mutta jostain kumman syystä ei comista, mistä tilaan paremman valikoiman ja halvempien hintojen vuoksi. Mustiin ja mirriinkin Taste of the Wild saapuu vasta tämän viikon loppupuolella.

Jossain vaiheessa pitänee käydä Mustissa ja mirrissä, ellei ruoka ilmesty myös zooplus.comin valikoimaan.

20. heinäkuuta 2010

Taas ostoksilla

Tieto lisää tuskaa. Ostin eilen Ölssöniltä lämpömittarin. Se paljasti että kämpän lämpötila oli 29,5 astetta. Paljonko lie ollut pahimpien helteiden aikaan.

Citypörssissä olisi jopa ollut shakkipeli kahdella eurolla ja pari kiinnostavaa kissa koriste-esinettä, mutta en silti ostanut mitään. Kävin Mustissa ja mirrissä sekä Lemmikkiasemalla katsomassa olisiko niissä haluamaani ruokakuppia, ei ollut joten Zooplussasta on tilattava. Noita kuppejahan minulla on yksi ennestäänkin käytössä ja kaksi muutakin olivat samanmallisia mutta eri kuva-aiheella. Mutta tuo kissat ja kuu-kuva on paras, aivan ihana. Onneksi se hajonnut oli huonompikuvainen.

Suomalaisesta kirjakaupasta mukaan lähti yllättäen alekirja Terve selkä, 8 euroa. Tuota kirjaa olin havitellut itselleni kirjastosta jo ajat sitten.

Ostin ensimmäisen kerran koskaan irtoteetä, Forsmanin vihreä tee + lime-sitruuna. Ei tuo pahaa ole mutta hiukan outo sivumaku siinä on. Irtoteen pakkaus ei vaikuta kovin käytännölliseltä. Pussia avatessa osa siitä irtosi ja tippui teen joukkoon. Ja oli muutenkin niin perkeleen vaikeeta.

Veljmiehessä jotkin samperin hipit tukkivat kokonaan toisen puolen kassasta ja kassahenkilö oli hätää kärsimässä kun piti ohjata kaikkien muiden ostokset aina vaan toiselle puolelle. Hipit olivat ostaneet pelkkää vihreää helvetisti eivätkä pitäneet mitään kiirettä ostostensa pakkaamisen kanssa. Ajattelin että ovat jotain olliposteja mutta puhuivatkin ulkomaan kieltä. Olisi tosiaan pitänyt valita toinen kassa.

Onnistuin eilen polttamaan itseni auringossa ensimmäisen kerran tänä kesänä. Olisi kai pitänyt suosiolla laittaa aurinkorasvaa. Aika hyvin toimii näköjään 11 vuotta vanha rasva, kun se on minua aiemmin suojannut palamiselta. Minähän en koskaan tietenkään ota aurinkoa, palamiseen riittää ihan vaan kun kävelen keskustaan.

Nykyäänhän epäillään sitä että aurinkorasvat aiheuttavat syöpää enemmän kuin itse aurinko. Olenkin unohtanut kokeilla miten kookosöljy toimisi aurinkorasvana. Joku tosin väitti että sen suojakerroin olisi 3, eli ihan liian matala minulle. Eipä näköjään ainakaan minulla estä palamista kookosöljyn ja d-vitamiinin runsas syöminen.

Eilen mansikoiden joukosta löytyi elävä etana. Syötin sen Tapsalle.

Muutama yö sitten Olle oksensi kuusi kertaa. Ensin kolme ja pian toiset kolme. Yritin kovasti tarjota sille vettä mutta eipä kelvannut. Sen sijaan meni heti syömään kuivaruokaa. No eipähän oksentanut enää. En itse sitten ehtinyt nukkua yhtään ennen töitä. Olen miettinyt pitäisikö ostaa kissoille niiden omaa maitoa, jos vaikka olisi hyväksi kesähelteillä.

18. heinäkuuta 2010

Liityin eläinsuojeluyhdistykseen

Viime viikolla tein jotain mitä olen halunnut tehdä jo pitkän aikaa. Liityin Savon Eläinsuojelu ry:n jäseneksi. Jäsenyys maksaa vuodessa 25 euroa. Eläimet ovat lähellä sydäntäni ja jos rahaa hyväntekeväisyyteen annan niin mieluummin eläinten kuin ihmisten hyväksi.

Savon Eläinsuojelu on Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton (SEY) jäsenyhdistys.

Rupesin tuossa ihmettelemään miksi Hesy ei kuulu SEY:hin. En edes tiennyt että pääkaupunkiseudulla on toinenkin yhdistys, joka kuuluu liittoon.

15. heinäkuuta 2010

Mielialasormus

Ostin vuosi sitten Tampereen reissulla Särkänniemestä delfiini-aiheisen mielialasormuksen. Joten tämä postaus ei ole yhtään myöhässä? Tyhmää tai ei, olin halunnut sellaisen sormuksen pitkään.

Jostain syystä minun mielialasormukseni väri on aina tummansininen tai vihreä. Joskus violetti. Haluaisin nähdä sen punaisena tai mustana..


13. heinäkuuta 2010

Kali taas ulkona

Viime viikon torstaina. Teki pissitkin ulos. Olle ei halunnut lähteä vaan meni piiloon sängyn alle.







Päätöntä menoa

Tänään iskin pääni kaksi kertaa. Ensin tietokoneen kaiutin tippui päähän imuroidessa. Imurointi ei muuten ole kivaa puuhaa hirveällä helteellä.

Ja sitten... Kali pakeni Tapsaa lipaston päälle ja tiputti kissojen ruokakupin alas lipaston ja seinän väliin. Siivo oli kiva: Kuppi hajosi palasiksi ja ruuat olivat ympäriinsä. Siivotessa ja kurkotellessa löin pääni avoimena olevaan tuuletusikkunaan. Taisi tulla haavakin, ainakin päässä on nyt kuivunutta verta.

Herää tietysti kysymys että mitä se ruokakuppi teki lipaston päällä? Täällä on kissoille ns. pöytiintarjoilu.

Onneksi on se Helsingistä ostettu ylimääräinen lautanen, sitä voi käyttää märkäruokakuppina kunnes tilaan Zooplussasta uuden.

Tänä aamuna heräsin ensimmäisen kerran jo seitsemältä. Pistin leffan polttoon ja luin kirjaa. Myöhemmin sain vielä nukuttua ja lopullisesti heräsin kai yhdentoista maissa. Sain jopa imuroitua ja pestyä lattiat ennen äidin vierailua.

Täytyy kyllä sanoa että eilisestä asti on ollut oikeasti tukalaa helteen takia. Edes yöllä ei ollut viileämpää.

Tietokoneeni on kahtena viime päivänä sammuttanut itse itsensä yhtäkkiä. Taitaa olla hajoamassa.

Toinen Iherb-tilaukseni

Ensimmäinen Iherb-tilaukseni saapui perille yllättävän nopeasti, viikossa. Kesäkuussa toisella meni aikaa matkalla kauemmin, lähes kaksi viikkoa. Odotin innolla sillä tunsin tarvitsevani kipeästi magnesiumia. Olisi pitänyt jaksaa tilata aiemmin. Kun en syönyt magnesiumia sydämen kohdalla tuntui välillä kipua.


Tilasin siis kesäkuussa Iherbistä magnesiumsitraattia jauheena. Väittävät että sitraattimuotoinen imeytyy hyvin. Eikä tuossa jauheessa ole kuin pelkkää magnesiumia, ei mitään muita ainesosia. Olin ajatellut että sekoittaisin jauheen jugurttiin tai söisin jopa sellaisenaan, mutta ohjeessa sanotaan että pitää sekoittaa nesteeseen. On muuten pahaa. Kyllähän minä sen tiesin että pillerit olisivat niin paljon käytännöllisempiä ja yksinkertaisempia.

Biotiinia tilasin melkein lähinnä siksi, että se oli niin halpaa. Sata tablettia nelisen dollaria. En tosin tiedä onko tuosta vahvuudesta yhtään mihinkään.

Hyvin menee kun nykyään pitää tilata hammaslangatkin Usasta asti. Käyttämääni hammaslankaa ei saa enää ainakaan S-ryhmän kaupoista. Veljmiehessä taitaisi vielä olla mutta hinta on aina ollut niin korkea (4.25e) että ei kiitos. Vaikuttaa siltä että nuo Jordanin hammaslangat on uudistettu ja samalla hintaa nostettu. Ensimmäisessä Iherb-tilauksessani oli teepuuöljy-hammaslankaa. Muuten oikein mainiota mutta tykkään enemmän pyöreästä hammaslangasta, jota siis tilasin tällä kertaa.

Desert Essencen Tea Tree Oil Skin Ointmentin pitäisi käyttäjien arvostelujen mukaan auttaa ihon kutinaan. Noh eipä auta ainakaan minulla. Pakko se on myöntää että olen täysin riippuvainen hydrokortisonista. Minulla on pari muutakin Desert Essencen tuotetta joihin olen erittäin tyytyväinen.

Saku Koivun kova palkka

Jopa minun palkkani on parempi. Ehkä.

Lähde: MTV3

12. heinäkuuta 2010

Facebookin peli Frontierville

Keskustelupalstalla oli monta viestiketjua aiheesta Frontierville. Muutaman päivän ihmettelin mistä on kysymys ennen kuin sorruin katsomaan. Ja Facebookiin tieni vei Frontiervilleä pelaamaan. Sen jälkeen en ole pelannut ollenkaan muita Facebookin pelejä.

Montaa peliä olen pelannut, mutta niistä jokaista korkeintaan kerran vuorokaudessa. Frontiervillessä on se ero että sitä voi pelata koko ajan. Ja parasta olisikin pelata vuorokauden ympäri etteivät ilmaiset energiat menisi hukkaan...

Ainakin aluksi Frontierville vaikutti aika paljon samanlaiselta peliltä kuin Farmville. Siinäkinhän rakennetaan joku tönö ja viljellään maata.. Varmasti suurin ero on tuo energiasysteemi. Jokaisen asian tekemiseen tarvitset energiaa eikä sitä ole rajattomasti saatavilla, joten täytyy aina tarkkaan miettiä mitä kannattaa tehdä ja mitä ei.

Kallisarvoisin valuutta Frontiervillessä ovat hevosenkengät. Taisin alussa tehdä sen ison virheen että ostin niillä aterian saadakseni energiaa, ja sinne menivät.. Pelissä etenemiseen tarvitaan asioita joita voi ostaa vain hevosenkengillä, ja olin hyvin lähellä sortua ostamaan niitä peliä varten ihan oikealla rahalla.


Sitten jopa ymmärsin että on olemassa toinenkin vaihtoehto: naapureiden hankkiminen. Nyt minulla on Facebookin ystävälistallani tyyppejä vain Frontiervillen takia.. Minkään muun pelin takia en ole suostunut niin tekemään. Naapureiden ansiosta olen edennyt pelissä hyvin. Hahmoni meni naimisiin Kusiaivo-nimisen miehen kanssa ja he saivat lapsen nimeltä Ripulipaska.

Kusiaivo ja Ripulipaska muiden kanojen kanssa karsinassa. Muuli haistelee vuohen takamusta ja vuohet pussailevat. minulla on hupini


Tällä hetkellä koulun rakentaminen on kesken.

Shoppailua helteessä

Hirveä helle ei ehkä ole paras mahdollinen ajankohta shoppailulle (torin lämpömittari näytti 33 astetta). Mutta edellisestä kerrasta oli kuukausia aikaa ja nyt sattui sopiva päivä. Ensin vein Giggelin juna-asemalle. Saan olla peräti pari päivää yksin. Ja siivota.

Koin ikävän yllätyksen kun huomasin että ei niin kauan sitten toimintansa aloittanut kirpputori Tavarameri on suljettu. Vuokrasopimus oli päättynyt kesäkuun lopussa. Eipä kai sitten lyönyt leiville. Kävin sitten vain Citypörssissä.

Sokokselta etsin pitkään Nivean Angel Star-suihkugeeliä, se kun on vadelman tuoksuista. Viimein löysin tyhjän hyllyn sen tuotelapun kohdalta, d'oh. Anttilassa olisi kyllä ollut mutta ajattelin ostaa Sokokselta samalla kun muutakin. Vasta kassalla huomasin että ostamani pillerit olivat tarjouksessa, jee.

Tajusinpa viimein senkin että teepurkkina voisi käyttää muitakin kuin juuri teelle tarkoitettuja rasioita. Carlsonilla oli ennen ihania kissapurkkeja, mutta eipä tietenkään enää. Anttilassa kyllä olisi jotain..

Carlsonilta ostin hammaslankaa kun kerran halvalla sai, alle 2 euroa. Hammaslangat ovat nykyään yleensä kiskurihintaisia kaikkialla. En todellakaan suostu maksamaan yli neljää euroa.

Kuukausien taon jälkeen Veljmiehessä oli viimein Pirkan Sweet chili-kanapihvejä, tarjouksessakin vielä. Ostin myös ensimmäisen kerran Vatajan jauhottomia, nitriitittömiä ja lisäaineettomia nakkeja. Hyviä olivat. Pitää jatkossa ostaa ennen biletystä lisää suolaista syötävää.

Tunti sen jälkeen kun tulin kotiin rupesin miettimään että missä ostamani kruunumajoneesi on. En löytänyt sitä jääkaapista joten kirosin jo että olen unohtanut sen kassalle. Mutta sittenpä sattumalta huomasin majoneesin keittiön pöydällä. Eikun äkkiä jääkaappiin..


Huomenna on tiedossa imurointia, lattioiden pesua ja äidin vierailu.

Nyt tekisi kyllä mieli tilata MeNaiset-lehti. Saisi puolen vuoden jokaviikkoiset lehdet kolmella kympillä ja kaupan päälle Lumenen meikkejä..

Kesän ainoa biletys

Synttäribileeni olivat menestys. Paikalle saapui peräti yksi vieras. Sain Sherryltä lahjaksi ihanan pinkin enkelisydämen.


Leikattiin Kalin kynnet ja Ollenkin kun se erehtyi tulemaan pois piilostaan. Tapsa sen sijaan pysyi tuttuun tapaansa visusti raapimapuun kolossa.

Keskustaan lähdettiin kymmenen bussilla. Juuri ennen lähtöä Olle kaatoi synttärikukkien maljakon ja vedenpaisumus seurasi. Keskustassa oli paljon ihmisiä terasseilla mutta ei baareissa. Sherry lauloi Glorian karaokessa pari biisiä. Kuten usein Sherry omisti My heart will go onin minulle ja jotkut ihmiset kääntyivät katsomaan minua..

Sitten mentiin Onnelaan ja kuten aiemmin kerroin ei olisi kannattanut, sillä vodka oli loppu. Omalle pienelle Finlandia-pullolleni tuli käyttöä. Baarin juomista tyydyin vissyyn. Alakerta ei ollut auki, siellä oli varmaan yksityisjuhlat.

Kello oli 0.40 kun tajuttiin että alakertakin on auki. Varmaan se oli avautunut puoliltaöin. Päästiin sitten viimein tanssimaan 90-luvun bileisiin. Ikävämpi yllätys oli se että alakerta meni kiinni jo kahdelta. Siitä onkin tosi paljon aikaa kun olen edellisen kerran ollut baarissa vielä valomerkin aikaan.

Kotona olin puoli kolmen maissa. Olo oli vähän huono mutta se johtui nälästä, meetvurstia (nykyään peräti Pirkan luomusellaista) ja juustoa kului kuten aina humalassa/krapulassa.

Aamulla heräsin seitsemältä ja luin pari tuntia todella ihanaa vampyyrikirjaa Ikuinen rakastaja. Kyseessä on Mustan tikarin veljeskunta-sarjan toinen osa, jonka sain vasta nyt kirjastosta. Taitaisin haluta tämän kirjan jopa omaksi.. Kolmas osa Herätetty rakastaja ilmestyy suomeksi jo elokuussa, ja sen osalta olen jopa ensimmäisenä kirjaston varausjonossa.

Joskus kymmenen aikaan nukahdin ja sain vielä nukuttua kolmisen tuntia. Krapulaa ei ollut.

11. heinäkuuta 2010

Maailman noloin baari: Onnela

Miten voi olla mahdollista että baarista on vodka loppu heti pian avaamisen jälkeen? Niin oli eilen Kuopion Onnelassa. Vodkaton baari sotii minun maailmankäsitystäni vastaan. Onnelassa oli tarjolla vain koskenkorvaa, joka tunnetusti sisältää sokeria. Yritin sitä juoda mutta sain oireita, joten se siitä sitten. Join pelkkää kivennäisvettä loppuillan.

Nyt tuntuu siltä että en halua Onnelaan uudestaan ihan pian, jos koskaan. Mitä jos seuraavallakin kerralla vodka on loppu? Mitä järkeä on maksaa viisi euroa sisäänpääsystä paikkaan josta ei sitten edes saa haluaamansa juomaa, joka kuuluu baarin perusvalikoimaan?

6. heinäkuuta 2010

Kissakuvahaaste 136: Tuoli

Tabitha viihtyy jakkaroilla.



Kissakuvahaaste

Maalaisjuntti Helsingissä

Sattui sillä lailla hyvä onni että juuri nyt väli Kuopio-Helsinki on VR:llä tarjouksessa. Normaalihinta per suunta oli ennen veronkorotusta yli 63 euroa, nyt tarjouksessa 49 euroa. Säästöä tuli siis ainakin yli 14 euroa per suunta.

Juna Kuopiosta Helsinkiin lähti aamulla klo 5.45. Unta oli kertynyt sitä ennen peräti parisen tuntia joten reissu oli todella rankka. Välillä oli aikamoisen huono olo. Kuuma ja heikotus ja kipeät jalat.

Perillä Helsingissä oltiin kymmenen maissa. Onni potkaisi kun Kampin Anttilasta löytyi vielä lautasia joita tarvitsen kissojen kuivaruokakupeiksi. Kuopion Anttilassa oli kuukausia sitten jäljellä vain kaksi lautasta kun olisin tarvinnut kolme. Ostin nyt Helsingistä vielä kaksi niin on yksi varallakin jos joku hajoaa. Kalin akne on hävinnyt, en tiedä johtuuko se siitä että muovisia kuivaruokakuppeja on vaihdettu lasisiin.

Kun kello oli viimein 11 yritettiin päästä jonnekin syömään. Kampin kreikkalaisessa ravintolassa olisi ollut tarjolla vain lounasta. Parissa Mäkkärissä oli täyttä. Viimein löytyi Rosso jonne mahtui hyvin. Lounaan jälkeen Stockmannille ihmettelemään hirveitä hintoja. Ja karppeja.



Stockmannin Herkusta ostin Lindtin 99-prosenttista eli erittäin tummaa suklaata. Voisin haluta tuota enemmänkin sillä sokeria on niin vähän ettei oireita taida tulla. Ja suklaa (ilman sokeria) on tunnetusti erittäin terveellistä. Akateemisessa kirjakaupassa piti jatkaa perinnettä ja ostaa englantilainen kissalehti Your cat paluumatkan lukemiseksi.

Mentiin metrolla Itäkeskukseen. Tykkään tosi paljon matkustaa metrolla... Mutta Helsingin hurjan korkeista liukuportaista en pidä tippaakaan. Voipi sanoa että tykkäsin Itäkeskuksen ostarista paljon enemmän kuin Kampin. Itäkeskuksen Faunattaressa oli ihania elikoita, marsuja ja kaneja joilla oli juuri ruoka-aika. Lintuja oli ahdettu paljon samoihin häkkeihin.

Ruohonjuuren ekomarketissa riitti valikoimaa. Harmi vaan että näköjään Clipperin teetä vihreä tee + aloe vera ei saa enää mistään. Varmaan sen valmistus on lopetettu. Ostin sitten Clipperin valkoista sitruunateetä ja Urtekramin savishampoota, jota on kehuttu. Tee ei kyllä maistu paljon miltään.

Tarjoustalosta löytyi jotain mistä olen haaveillut pitkään - rasia teelle, ja halvalla (2,99e). Tosin tuohon rasiaan ei mahdu kuin pieni murto-osa teistäni mutta onpahan nätti.


Luontokaupasta ostin äidille kesäisen kynttilän. Olisin halunnut myös jouluisen mutta eipä niitä ollut. Ilmeisesti joulutuotteita ei pidetä valikoimassa keskellä kesää?

Vielä oli jopa aikaa käydä Hesyllä. Matkaan meni Itä-Pakilan bussilla puoli tuntia per suunta. Kirpparilla oli todella paljon tavaraa. Ostin toimiston puolelta mm. Hillsin ihanan rasian kuivaruualle.


Lopuksi syötiin asematunnelin Mäkkärissä. Aikaa ei oikein riittänyt mihinkään ylimääräiseen, kuten nähtävyyksille tai Linnanmäelle. Viimeinen juna takaisin Kuopioon lähti klo 19.12. Juna oli hiukan myöhässä ja perillä klo 23 jälkeen. Puolijuoksulla päästiin ensimmäiseen taksiin ja ehdittiin kotiin näkemään Diilin loppu.

Kerrankin nukahdin lähes heti kun pää osui tyynyyn.

3. heinäkuuta 2010

Happy birthday/New kids on the block


Happy birthday to you
this is your day
on this day for you we’re gonna love you in every way
This is your day, your day
happy birthday to you, to you

Happy birthday to you
you’re still young
age is just a number, don’t you stop having fun
This is your day, your day
happy birthday to you
This day only comes once every year
because you’re so wonderful with each and everything you do

Happy birthday to you, this is your day
On this day for you we’re gonna love you in every way
This is your day, your day
happy birthday to you, to you
This day is only for you
cause you’re so special in every way
Happy birthday to you...




Täytän tänään vuosia

32! 32! 32! Taidanpa hypätä ikkunasta.

Juhlat viikon päästä lauantaina 10.7. klo 18. BYOB. Tervetuloa!

2. heinäkuuta 2010

Maha roikkuu

Tabitha löysi "mukavan" paikan jossa viihtyi pitkään. Kuva by Giggeli.

1. heinäkuuta 2010

Viiltäjä-Tapsa

Viime yönä Tabitha hyppäsi paljaaseen selkääni kynnet edellä. Luulin että tuloksena olisi ollut monta pientä haavaa mutta tulikin vain yksi iso. Onneksi en ollut yksin sillä selässä olevan haavan puhdistaminen olisi ollut aikamoisen vaikeaa. Laastariakin kului noin muutama metri.

Tämä taitaa olla toiseksi pahin Tabithan aiheuttama haava. Pari vuotta sitten Tapsukka ei tykännyt kun siltä leikattiin kynnet. Muistona minulla on käsivarressa ikuinen pitkä arpi. Ajattelen aina että kun kuolen ja minulle tehdään ruumiinavaus niin patologi luulee tuon arven takia että olen joskus yrittänyt itsemurhaa.